Arek Laskowski

De relatie met de straat, de  zwaartekracht en het daaruit voortvloeiende perspectief op architectuur zijn cruciaal in het aanschouwen van mijn werk. Het is een mind game in het extreme, die, zodra je eenmaal de straat op gaat, automatisch wordt geactiveerd. In mijn onderzoek heb ik geprobeerd om het stadsbeeld te vullen met diverse materialen en te laten passen in een begrensde ruimte.

Ik wil de "potentiële perceptie van de zwaartekracht in de architectuur"  visualiseren of liever om te zetten door middel van een performatieve daad, om zo nieuwe perspectieven in ruimte, ritme en dynamiek te creëren.
Mijn installaties worden gewoonlijk gemaakt in een rechtstreekse dialoog met de specifieke architectuur, ze groeien in of veranderen de functie van de ruimte. Ze lokken een onmiddellijke lichamelijke reactie van de toeschouwer en de ruimte uit.  Ze proberen om te gaan met vraagstukken over ruimte en natuurlijke beweging van de straat, in de manier waarop ik het zie. De extra grootte verandert de manier waarop men verbonden is als kijker naar het werk en voegt angst en verwarring toe. Ritme en patronen ontstaan in een steeds veranderende choreografie in de ruimte.

Toelichting expositiewerk GLOW

Mijn motivatie om mee te doen aan GLOW is dat het mij interesseert  om nieuwe ervaringen op te doen met mijn werk en deze in een andere context te plaatsen. Daarbij is licht een nieuwe tool voor mij om nieuwe  ruimtes te creëren.  Het is een uitdaging om in deze ruimte te spelen met licht.  Het boeit mij om daarmee te experimenteren. Licht en het schaduwspel in de ruimte ontstaan door het toeval door de beweging en de reflectie van het licht.

Ik hoop tijdens GLOW nieuwe netwerken op te bouwen  waardoor ik mijn werk in een bredere massa kan plaatsen.

Mijn persoonlijke website: http://areklaskowski.com