Astrid Rubie

In 2009 heb ik de BFA with honours behaald aan de HKU. Sindsdien heeft mijn werk een ontwikkeling doorgemaakt. Uit de verschillende kunstdisciplines focus ik op het trage, stilstaande beeld. Mijn recente schilderijen ontstaan uit de meerwaarde van hout. De tijd heeft een beeld achtergelaten in dit duurzame materiaal. In het schilderij is er een wisselwerking tussen het beeld van de houten drager en het geschilderde beeld. Het hout dat ik vind, beïnvloedt mijn ontwikkelingen. Mede hierdoor zijn verschillende series ontstaan. Geen kleur zonder licht. Licht fascineert mij in zijn vele verschijningsvormen, zowel reflectie en transparantie als gradatie. In de serie River is het licht ingetogen. In de serie, Overvecht tonen de kleuren uitbundig en expressief.

Het is een uitdaging om deel te nemen aan de Foederer Talent Award tentoonstelling in Eindhoven. In de context van GLOW, het internationale festival wat een breed publiek trekt. De nominatie voor de award stimuleert mijn artistieke ontwikkeling en het zal kunnen bijdragen aan het realiseren van mijn ambities. In de toekomst wil ik op een gunstige locatie een royale wandinstallatie ontwikkelen. Als het ware een symbiose tussen het werk en de ruimte laten ontstaan.
 
Toelichting expositiewerk GLOW
Recentelijk werkte ik aan de serie Overvecht. Deze toont een scala van contrastrijke kleuren met veel nuances. Het thema van de tentoonstelling GLOW stimuleerde mij in te zoomen op het kleurenspectrum. Het nieuwe schilderij, Between violet and green, is daarentegen ingetogen. Een spel met een afbeelding, verbeelding en een werkelijkheid.

Definitief expositiewerk GLOW:

Overig werk: