Mano a mano (2014) - 2014

Simone Munsters

Mode

Simone Munsters
Simone Munsters, 23 jaar. Afgestudeerd aan de Kunstacademie te Maastricht (Fashion Design) en dankzij het winnen van de Foederer Talent Award ben ik nu bezig met het opzetten van een eigen label. Je kunt al meer werk van mij zien op mijn website: Simone Munsters

Hoe kom ik op dit idee?
Van kleins af aan knutselde ik al van alles in elkaar. Een schommel van karton voor mijn knuffels tot “prachtige” rubberen oorbellen voor mezelf. Door mijn omgeving kwam ik ook met het maken van kleding in contact. Ik merkte dat hier mijn creativiteit het beste tot stand kwam. Geïnspireerd door dit gegeven kwam ik tot de keuze fashion design te studeren. Hoewel ik deze keuze voor de volle honderd procent heb gemaakt zat ik toch met een ding; het feit dat ik hiermee niet zozeer andere mensen mee help. En vroeg me af: Worden mensen er wel beter op van iemand die weer een mooi fashionlabel op de markt brengt? Wat is mijn toegevoegde waarde in de mode-industrie? Na mijn afstuderen ben ik op reis gegaan, zien wat er nog meer om ons heen gebeurd op gebied van mode en cultuur in andere landen. Hierbij was mijn keuze gevallen op Zuid-Amerika en wel op het land Peru. De vele tradities die zich hier uitten in kleding en waar mijn interesse voor materiaal zich nog meer ontplooide. Tevens liep ik mee met verschillende mode gerelateerde projecten. Tijdens deze gehele reis ben ik aan het denken gezet om hier meer mee te doen. Wat het idee is vertel ik u nu!

Omschrijving van mijn project
Wat me opviel is dat er veel armoede is, vele hebben het niet breed maar hebben wel kennis, kennis in het maken van kleding. Hier wil en moet ik meer mee doen dacht ik! Kan ik niet onze krachten bij elkaar brengen? Kansen bieden voor een betere toekomst? Hoe zet ik mijn creativiteit en kennis in om samen met deze mensen tot een product te komen? Mode gerelateerd van een sok tot top van een rok tot jas. Elk kledingstuk vertelt een eigen verhaal door het vakmanschap, kleur en symbolische motieven van de lokale bevolking, die hun geschiedenis, traditie en passie voor de Peruaanse cultuur omarmen. Met dit crowdfundingproject zal ik de eerste aanzet van mijn collectie kunnen neerzetten. Een kleinschalige productie met unieke stuks. Die tevens tentoongesteld worden in april in het Danubiana Art Museum te Bratislava. Maar ook krijgt iedereen die doneert een persoonlijke uitnodiging om bij de presentatie hier in Nederland aanwezig te zijn. Ik wil graag laten zien wat we samen hebben bereikt! Graag wil ik deze productie voortzetten, uitbreiden en blijven ontwikkelen. Zodat het een volwaardig bedrijf wordt! Die niet zomaar mooie kleren maakt, maar ook andere ermee helpt. Dat is waar ik voor sta!

Waar wordt het geld voor gebruikt?
Het geld wordt besteed voor het succesvol opzetten van de productie, het ontwikkelen van de collectie, stoffen, materialen etc. En natuurlijk voor het ondersteunen van de mensen daar, zodat ze een eerlijk loon krijgen. Helaas is mijn budget niet toereikend om een geheel nieuwe collectie in samenwerking met deze bijzondere mensen neer te zetten. Daarom vraag ik aan jullie om “ons” hierin te steunen en te helpen om dit idee te verwezenlijken.


Meer uitleg: http://simonemunsters.com/